yardimforum

Funnypants.tr.gg Forum

=> Daha kayıt olmadın mı?

Funnypants.tr.gg Forum - Etli Yaprak Sarma Tarifi

Burdasın:
Funnypants.tr.gg Forum => Rastgele => Etli Yaprak Sarma Tarifi

<-Geri

 1  2 Devam -> 

oscar çöllerde
(şimdiye kadar 9 posta)
06.06.2023 14:43 (UTC)[alıntı yap]
Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

250 gram salamura asma yaprağı
1 adet orta boy limon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

1 adet büyük boy kuru soğan
250 gram orta yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
1/4 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber

Tarifi:

Salamura asma yapraklarını, tuzunun gitmesi ve diriliğinin bir parça kaybolması için sıcak su dolu, derin bir tepside 5 dakika kadar kaynatın. Aralarda yaprakları ters yüz edin.
Tuzunu salan salamura yapraklarının haşlama suyunu süzün. Yaprakları zedelemeden sap kısımlarını kesin. Soğuk suda duruladıktan sonra fazla sularını süzdürün.
Sarmanın iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı rendeledikten sonra derin bir karıştırma kabına alın.
Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinç ve orta yağlı kıymayı katın. İncecik kıydığınız maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.
Karıştırma kabına aldığınız tüm malzemeyi özleşmesi için elinizle bir kez yoğurun. Pirinçlerin kırılmaması için çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.
Sap kısımları kesilen ve haşlandıktan sonra durulama suyu süzülen salamura yaprakları, damarlı kısımları üst tarafta kalacak şekilde mutfak tezgahına açın.
Yaprakların orta kısımlarına bir tatlı kaşığı kadar yerleştirdiğiniz iç harcı, kenarlardan boşluk bırakacak şekilde yayın. Kenarda kalan yaprak kısımlarını ortaya kapatıp, sarmaları rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi tüm yapraklara uygulayın.
Hazırladığınız etli yaprak sarmalarını derin bir tencereye aralarda boşluk bırakmadan, bitişik olarak dizin. Halka halka kestiğiniz limon dilimlerini üzerlerine yerleştirin.
Küçük bir kasede karıştırdığınız sıcak su, zeytinyağı, tuz üçlüsünü sarma tenceresine aktarın. Pişme esnasında dağılmamaları için sarmaların üzerine porselen bir servis tabağı örtün.
Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Etli olduğu için sıcak ya da ılık olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet Bal Şeker Lokum Olsun
şikiTAT
(şimdiye kadar 3 posta)
09.06.2023 23:46 (UTC)[alıntı yap]
eline saglik
Hata: - bu nicki başkası kullanıyor!
(şimdiye kadar 53 posta)
10.08.2023 13:47 (UTC)[alıntı yap]
denicem yarin
şikitatar-3000
(şimdiye kadar 3 posta)
10.08.2023 22:19 (UTC)[alıntı yap]
yararlı bilgi burdan anani sikim
küfürbaz haydo
(şimdiye kadar 15 posta)
11.08.2023 12:41 (UTC)[alıntı yap]
sarma tarifi icin sag ol

Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 156
Bütün postalar: 1551
Bütün kullanıcılar: 230
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
 
Bugün 121 ziyaretçi (150 klik) kişi burdaydı!
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol